Glavni junak ovog recepta definitivno je tost jer upravo on prenosi taj senzacionalan okus dima dok za ostale sastojke iz recepta dajte mašti na volju.

SASTOJCI (za 2 osobe)

  • 4 kriške kruha
  • Maslinovo ulje
  • Smoky ulje
  • Avokado (1 veliki ili 2 manja)
  • 2 jaja
  • Rikola
  • sol, papar

 

PRIPREMA:

Jaja stavite u posudu i prelijte hladnom vodom oko 2- 3 cm preko jaja. Pustite da voda provrije i sklonite s vatre. Kako bi dobili tvrdo kuhana jaja, ostavite ih da stoje u vrućoj vodi 10 min, a potom ih rashladite hladnom vodom i ogulite.

Zreli avokado razrežite po dužini, odstranite sjemenku i žličicom izvadite mesnati dio. Od mesnatog dijela napravite pire i umješajte sol i svježe mljeveni papar.

Kriške kruha premažite maslinovim uljem i stavite na dobro zagrijanu grill tavicu te zapecite 1 – 2 minute sa svake strane. Stavite prepečeni kruh na tanjur za serviranje i ovisno o tome koliko jak okus dima želite, rapršite raspršivačem ili premažite kistom, odabrano Smoky ulje po tostu. Namažite namazom od avokada, poslažite narezano kuhano jaje i rikolu te po želji pospite crvenom mljevenom paprikom.